dimecres, 12 de març del 2014

Quinoa amb trompetes de la mort

La quinoa és un pseudocereal que conté un elevat contingut de proteïna i grassa insaturada, destacant la presencia d'àcid omega 3 i omega 6. Ajuda a controlar els nivells de colesterol a la sang, gràcies a la fibra i els lípids insaturats que aporta.
És apta per a celíacs, diabètics i per persones que vulguin perdre pes menjant sa.

Es pot utilitzar tan per primers, segons, com per postres. Es pot comprar en qualsevol herbodietètica i es comença a trobar en alguns supermercats, així que no teniu excusa per trobar-ne! Salut!


Ingredients
  • 1 tassa de quinoa
  • 2 tasses d'aigua
  • 1/2 ceba picadeta
  • Un grapat de trompetes de la mort
  • 200ml crema de llet
  • Nous
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre vermell dolç

Elaboració
  1. Posar l'aigua a bulli en una olla.
  2. Afegir la quinoa, remenar i deixar coure tapat, a foc baixet, durant 20min.
  3. Mentrestant, fregir la ceba. Quan sigui tova i transparent, afegir les trompetes, apujar el foc i deixar coure uns 5 minutets.
  4. Quan estiguin cuits, afegir crema de llet i deixar reduir.
  5. Afegir la quinoa cuita a la salseta de trompetes, remenar perquè s'integrin tots els ingredients. Salar al gust.
  6. Afegir nous, una mica de pebre vermell i servir ben calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

Nota: Mentre es bull la quinoa, és millor no obrir la tapa, s'ha de deixar cuinar a foc lent i que absorveixi tota l'aigua. S'ha de salar un cop cuita.
També es poden utilitzar trompetes de la mort deshidratades, només s'han d'hidratar en un bol amb aigua durant 10 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada