dimecres, 12 de març del 2014

Llenties estofades

I ara... una mica de llegums! Les llenties també es poden preparar de diferents maneres, i es poden consumir fredes o calentes. A mi m'agraden de les dues maneres, a l'hivern unes llenties estofades es posen de meravella i a l'estiu, una amanida de llenties i maduixots és molt refrescant! Aquest cop publico aquesta recepta, un clàssic dels clàssics, així que segur que la coneixeu. Salut!







Ingredients
  • 100gr de llenties pardines
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ½  ceba
  • 1 pastanaga
  • 4 c.s. de tomàquet ratllat
  • 2 Claus d'olor
  • Alga kombu
  • Aigua o caldo de verdures
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Tamari -salsa de soja- (opcional)

Elaboració
  1. Mentre s'escalfa l'oli en una cassola, pelar i tallar una ceba a octaus i la pastanaga a rodanxes.
  2. Fregir-ho a foc lent. Fer suar la ceba amb l'ajuda d'una mica de sal.
  3. Afegir les 4 cullerades de tomàquet natural ratllat. Deixar coure uns 10min.
  4. Afegir les llenties i el caldo prèviament escalfat. Salar al gust i afegir unes gotes de tamari, si es desitja.
  5. Pelar la mitja ceba restant i clavar-li dos claus d'olor. Afegir-ho a la cassola juntament amb un trosset d'alga kombu.
  6. Deixar coure durant 20min.
  7. Mentrestant, pelar les patates i tallar-les.
  8. Un cop passats els 20min., treure la ceba punxada amb els claus d'olor i afegir les patates. Coure-ho 20min. més.
  9. Emplatar i servir ben calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

Nota: Es pot acompanyar amb un pa de cereals, pa d'espelta o una bona focaccia d'orenga.
També es poden coure les llenties amb un bouquet d'herbes aromàtiques com farigola i romaní.

3 comentaris:

  1. Visca els llegums, els blocs de cuina i l'amistat! Ens anem seguint, Irene! Felicitats pel bloc :-)

    ResponElimina
  2. Visca! T'has deixat: Visca la dansa culinària! :)
    Gràcies princeseta!

    ResponElimina