Ingredients
- 100gr de llenties pardines
- 4 patates mitjanes
- 1 ½ ceba
- 1 pastanaga
- 4 c.s. de tomàquet ratllat
- 2 Claus d'olor
- Alga kombu
- Aigua o caldo de verdures
- Oli d'oliva
- Sal
- Tamari -salsa de soja- (opcional)
Elaboració
- Mentre s'escalfa l'oli en una cassola, pelar i tallar una ceba a octaus i la pastanaga a rodanxes.
- Fregir-ho a foc lent. Fer suar la ceba amb l'ajuda d'una mica de sal.
- Afegir les 4 cullerades de tomàquet natural ratllat. Deixar coure uns 10min.
- Afegir les llenties i el caldo prèviament escalfat. Salar al gust i afegir unes gotes de tamari, si es desitja.
- Pelar la mitja ceba restant i clavar-li dos claus d'olor. Afegir-ho a la cassola juntament amb un trosset d'alga kombu.
- Deixar coure durant 20min.
- Mentrestant, pelar les patates i tallar-les.
- Un cop passats els 20min., treure la ceba punxada amb els claus d'olor i afegir les patates. Coure-ho 20min. més.
- Emplatar i servir ben calent.
Nota: Es pot acompanyar amb un pa de cereals, pa d'espelta o una bona focaccia d'orenga.
També es poden coure les llenties amb un bouquet d'herbes aromàtiques com farigola i romaní.
Visca els llegums, els blocs de cuina i l'amistat! Ens anem seguint, Irene! Felicitats pel bloc :-)
ResponEliminaVisca! T'has deixat: Visca la dansa culinària! :)
ResponEliminaGràcies princeseta!
I tant, que no hi falti mai!!!
ResponElimina