Ingredients
- 125ml aigua
- 125ml llet
- 100gr mantega
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de sucre
- 140gr farina
- 3 ous
- Pela de llimona
- Un raig d'anís
- Sucre per empolsinar els bunyols
- Oli de girasol
Elaboració
- Posar la llet, l'aigua, la mantega, la pela de llimona, la sal, el sucre i un rajolí d'anís en un cassó al foc.
- Quan arrenqui el bull, afegir-hi la farina i remenar constantment durant 2-3 minuts, perquè s'enrosseixi la mantega i quedi tot ben barrejat.
- Retirar el cassó del foc i afegir els ous, un a un. Es poden afegir ja batuts. Un cop el primer ou s'ha barrejat bé amb la mescla, afegir el pròxim, i així successivament.
- Posar oli abundant en una paella fonda o en un wok. Escalfar-lo a poc a poc.
- Mentrestant, posar la massa dels bunyols en una mànega pastissera.
- Quan l'oli sigui calent, posar-hi petites porcions de massa. Deixar coure fins que siguin ben rossos.
- Un cop cuits, deixar-los sobre paper absorbent mentre es prepara un plat ple de sucre blanc.
- Finalment, arrebossar els bunyols amb el sucre. Menjar un cop siguin freds!
Ja ho tenim llest per menjar!
NOTA: Es poden farcir de crema, nata, trufa... a gust de cadascú. En el meu cas, el que em va ensenyar l'Olga, ho farceixo amb una xeringa, sinó, també es pot fer amb una mànega pastissera amb una "boquilla" petita.
També es poden fer amb aigua en comptes d'aigua i llet, per qui no en pugui prendre.
Nyam, nyam! Puc constatar que van ser molt bons els primers... i aquests, segur que tambe!!!
ResponEliminaDoncs van desaparèixer del plat en un tres i no res! Però tu ja en deus haver fet, amb lo bona cuinera que ets!! :)
ResponEliminaDoncs si! Nyam, nyam, aqui tens la recepta que vaig fer! http://lanurialacuina.blogspot.com.es/2013/02/bunyols-de-quaresme.html
ResponEliminaFan molt bona pinta Núria! Artistaaaaa!!
Elimina