dissabte, 1 de març del 2014

Cigrons amb espinacs

Tinc la gran sort que me mare és una cuinera excel·lent i sempre em dóna els llegums cuits per ella, ja que els de pot, des del meu parer, no valen res. A més a més, el meu sogre té un hort on hi cultiva totes les hortalisses possibles, i per sort, sempre pensa en mi! Així que aquesta recepta és feta amb els productes de la familia, per tant, es pot dir que hi hem col·laborat tots. Aquest plat es pot fer de mil maneres, sense sofregit, amb cansalada, amb verduretes... així que us animo a que la "tunegeu" a la vostra manera! Salut!


Ingredients
  • Cigrons cuits
  • Espinacs frescos
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets ratllats
  • Aigua o brou vegetal
  • 1 ou dur
  • 1 llesca de pa
  • 1 grill d'all
  • 1 grapat de pinyons
  • avellanes i ametlles
  • Oli d'oliva, sal, sucre, panses i comí mòlt

Elaboració
  1. Tallar la ceba ben menuda.
  2. En una cassola, posar-hi el grill d'all pelat, els pinyons i la llesca de pa. Deixar daurar uns minuts. Retirar els ingredients.
  3. A la mateixa cassola, fer un sofregit de ceba i tomàquet. Primer es courà la ceba, i un cop estovada i transparent s'hi afegirà el tomàquet ratllat, una mica de sal i de sucre perquè perdi l'acidesa.
  4. Un cop el sofregit fet, afegir els espinacs i les panses i esperar que redueixin.
  5. Afegir els cigrons i el comí mòlt. Un cop aromatitzats, incorporar un got d'aigua o de brou vegetal i deixar fer xup xup.
  6. Mentrestant, passar per la batedora els ingredients reservats; l'all, els pinyons i la llesca de pa, amb una mica del suc de la cassola, 4 cigronets i un grapadet de fruits secs.
  7. Afegir la picadeta i l'ou dur a la cassola, remenar bé perquè s'integrin tots els ingredients. Deixar fer xup xup 5 -10 minuts.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: S'ha de menjar ben calent. Si es prefereix, es pot utilitzar nou moscada o pebre vermell dolç en comptes de comí mòlt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada