dimarts, 18 de febrer del 2014

Ous poché amb beixamel

 
L'ou és un ingredient en què es poden fer molts plats; tan per pica pica, com per acompanyament o bé com de segon plat, a part de la utilitat que té en la pastisseria. Aquesta recepta la vaig aprendre en un curs de cuina vegetariana del centre cívic de Vic, he pensat en plasmar-la a la pantalla perquè és molt senzilla, econòmica i agrada a tots els paladars. Així que espero que us agradi tan com a mi. Salut!




Ingredients
  • 6 ous
  • 1l. d'aigua
  • 6 torradetes
  •  Beixamel
  • Sal, vinagre
  • 1 tomàquet ratllat 
  • 50gr parmesà

Elaboració
  1. Posar a bullir l'aigua en una paella o en una olla amb sal i vinagre.
  2. Un cop bulli, trencar els ous i afegir-los a la paella, vigilant que no es trenquin, i deixar-los durant 2min.
  3. Refredar-los en un bol en aigua freda. Eixugar-los amb paper de cuina i col·locar-los sobre les torradetes.
  4. Escampar la beixamel per sobre. Al damunt posar-hi el tomàquet ratllat i el parmesà.
  5. Gratinar uns minuts amb el forn obert a màxima temperatura.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: La idea és que la clara sigui cuita i el rovell cru, perquè quan es mengi surti tot el suc del rovell.
Quan es tira els ous a l'aigua bullent, amb una escumadera s'ha d'ajudar la clara a cobrir el rovell, per poder-lo embolcallar. Una altra opció seria posar l'ou en paper film amb oli i una mica de sal, tancar-ho com si fos un saquet i posar-ho dins de l'olla durant 5min.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada