Feia dies que tenia coco ratllat per casa, per fer galetes, però no trobava mai el moment de fer-les; a més a més, tenia molts ous ecològics a la nevera que els volia gastar perquè no se'm féssin malbé. Llavors se'm va acudir mesclar aquests productes i en va sortir aquest pastís tan rebo. Confesso que no m'apassiona el coco però a qui no li agrada la xocolata mesclada amb qualsevol cosa? No deixa de ser un pastís de xocolata però el coco li dóna un toc especial. Vinga doncs a posar-se el davantal i a rentar-se les mans, anem per feina! Salut.
Ingredients
Ingredients
- 100gr coco ratllat
- 65gr sucre de coco
- 200gr xocolata per fondre
- 5 ous ecològics a temperatura ambient
Elaboració
- Fondre la xocolata al bany Maria.
- Separar tots els rovells de les clares excepte un ou.
- Mesclar els 4 rovells d'ou i l'ou sencer amb el sucre, durant molta estona, fins que dobli o tripliqui el volum, i la mescla s'enganxi una mica a les varilles.
- Afegir el coco ratllat i la xocolata fosa. Barrejar bé que es mesclin molt bé tots els ingredients.
- Muntar les clares a punt de neu. Mentre les munteu tireu una mica de sal, així pugen més ràpid.
- Barrejar les clares amb el pastís, fer-ho per passos i amb moviments de baix cap a dalt perquè no baixin les clares.
- Posar-ho en un motlle i cap al forn, que tindrem preescalfat. Coure'l a 180ºC dalt i baix amb aire durant 1h. (aneu-ho revisant, tot depen del forn)
Ja ho tenim llest per menjar!
NOTA: Podeu utilitzar xocolata Nestlé Postres o la que vulgueu, jo no en tenia suficient i vaig utilitzar la Lindt. Podeu fer servir un altre sucre i més quantitat, normalment porten més sucre els pastissos però a nosaltres ens agraden així.
Molt important que els ous estiguin a temperatura ambient. Jo els vaig treure de la nevera al matí i vaig fer el pastís al migdia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada