A la base del plat tant hi lliguen espinacs a la catalana com salsa de tomàquet, el que més gràcia us faci. De totes maneres, el que menys feina porta són els espinacs que es fan en un obrir i tancar d'ulls. Aquesta recepta crec que és ideal per quan venen convidats a casa, ja que és rápida de fer, no necessites molts estris i ho pots deixar tot apunt per només gratinar, així no tens molts trastos després per netejar. Vinga doncs us animo a que la proveu, fàcil i boníssima! Salut!
Ingredients
Per confitar el bacallà
- 1 o 2 lloms de bacallà dessalat o bé descongelat per persona
- 4 o 5 grills d'all
- Abundant oli d'oliva suau
- 1 ceba
- 5 tomàquets
- 1 grill d'all
- Oli d'oliva
- Alfàbrega
- 1 grill d'all
- 1 ou
- 1 got d'oli de girasol
- Suc de llimona
- Començarem fent la salsa de tomàquet: Ratllar la ceba i fregir-la en una paella a poc a poc, juntament amb el grill d'all tallat en juliana i un polsim de sal.
- Quan la ceba sigui transparent, és hora d'afegir el tomàquet ratllat, una mica de sal i sucre per treure l'acidesa d'aquest, i alfàbrega al gust. Deixar reduir.
- Mentrestant, en una cassola de base ample, posar-hi l'oli suficient com per poder cobrir els lloms de bacallà, juntament amb 4 o 5 grills d'alls pelats. Deixar que s'escalfi però sense bullir.
- Quan sigui calent, posar-hi, cuidadosament, el bacallà durant 5-7min. aprox. Retirar i deixar-lo sobre paper absorbent.
- Preparem la muselina: Pelem l’all, el tallem petit i el posem al vas del minipimer juntament amb un ou sencer, suc de llimona, un polsim de sal i l'oli de girasol.
- Perquè no es talli l'allioli, s'ha de fer de la següent manera: Posar el minipimer al fons del got i començar a batre sense aixecar el braç del fons fins que veiem que ens ha lligat, aleshores començar a pujar lentament. Reservar.
- Engegar el gratinador del forn.
- Un cop tot apunt, posar els lloms de bacallà en una safata de forn i posar-hi la musselina al damunt. Posar-ho a gratinar durant 3-4min. fins que la musselina sigui ben rosseta. No més estona que el bacallà no quedi sec.
- Emplatar posant la salsa de tomàquet a la base i el bacallà amb la musselina al damunt. Servir calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada