Ingredients
- 1/2 pollastre a l'ast
- 1 ceba petita
- 40gr Mantega
- 1/2l de llet
- 50gr de farina
- Nou moscada al gust
- Formatge parmesà
- 1 ou ecològic, pa ratllat
- Picar la ceba ben menuda o inclús passar-la pel minipimer.
- Posar la mantega en una paella, un cop fosa, incorporar la ceba i deixar que es cogui a poc a poc.
- Mentrestant, escalfar la llet en un cassó. Salar i condimentar amb nou moscada al gust.
- Treure-li la pell al pollastre, esmicular-lo i passar-lo pel robot de cuina perquè quedi amb textura de carn picada.
- Es tracta de fer una beixamel de ceba, així que un cop la ceba està cuita, incorporar la farina i barrejar-ho uniformement amb les varilles manuals.
- Afegir la llet bullent a la ceba i seguir barrejant amb les varilles.
- Un cop la beixamel està gairebé feta, afegir parmesà ratllat al gust i el pollastre.
- Barrejar bé, treure-ho del foc i estendre-ho en una safata perquè es refredi. Posar-ho a la nevera 2h mínim o tota la nit (com és el meu cas)
- Muntar les croquetes. Agafar una porció de la massa, donar-li forma de croqueta. Passar-la per l'ou batut i tot seguit pel pa ratllat.
- Coure-ho en una paella amb abundant oli calent.
NOTA: Els fregits sempre s'han d'acompanyar amb una mica d'amanida, amb raves... per purificar.
La massa és bona que reposi, si pot ser tota una nit, millor, així a l'hora de fer les croquetes será més fàcil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada