dissabte, 7 de gener del 2023

Fideus a la cassola

 

Aquí una recepta de tota la vida, tot i que a mi m'agrada més amb verdureta i no mengem mai porc, aquest cop l'he fet amb costella de porc per variar una mica. No sé si cal la recepta però em fa gràcia tenir-la per aquí. Així que, a engegar els fogons! Salut!






Ingredients

  • 80gr fideus per persona
  • 1 pebrot verd tallat petit
  • 3 costelles de porc tallada petita
  • 1 ceba tallada petita
  • 1 grill d'all tallat petit
  • 1 fulla llorer
  • Tomàquet ratllat 
  • Aigua o Caldo de verdura
  • Julivert
  • Oli, sal i pebre
  • Pebre de la Vera o pebre vermell dolç

Elaboració
  1. En una cassola hi posem força oli i la costella de porc. La ben fregim fins que canviï de color i després la salpebrem. Ho retirem de la cassola
  2. A la mateixa cassola, hi posem l'all, la ceba i la fulla de llorer.
  3. Al cap de 5-6min. hi afegim el pebrot verd.
  4. Quan estigui tot ben sofregit, hi posem el tomàquet ratllat. Ho deixem fregir fins que s'hagi begut casi tota l'aigua. 
  5. Hi afegim el pebre de la Vera, el julivert i un raig de vi ranci. Ho deixem coure fins que s'evapori, aprox. 15 min.
  6. Hi tornem a posar la costella cuita i li donem unes voltes.
  7. Afegim els fideus i els enrossim una bona estona perquè agafin tots els gustos.
  8. Hi posem el caldo ben calent, uns dos dits per sobre dels fideus. Rectifiquem de sal.
  9. Ho deixem coure fins que absorveixin tot el líquid.

Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: 
Millor si deixeu els fidues uns bona estona abans de tirar-hi el caldo, és le secret perquè quedin ben gustosos.
Es pot canviar la costella de porc per sípia o verdura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada