dijous, 27 de febrer del 2020

Patís de poma tradicional

Avui toquen dolços, i la poma és una de les fruites que té moltes utilitats a la cuina i, a més a més, és molt sana, o no coneixeu la dita popular "an apple a day keeps the doctor away". Aquesta recepta és tan fàcil que fa riure, així que si teniu ganes de menjar el típic pastís de poma, aquí us la deixo perquè la gaudiu, els nens també us poden ajudar a fer-la. Salut







Ingredients

  • 4 pomes 
  • 180gr farina de blat tamisada
  • 8gr llevat 
  • 2 ous
  • Canyella al gust
  • 65gr sucre moreno
  • 175ml llet
Elaboració
  1. Esclafa el forn.
  2. Posa al pot de la batedora tots els ingredients excepte dues pomes (les pomes que utilitzem aquí han d'estar pelades i tallades a daus). Tritura-ho fins que quedi una massa homogènia.
  3. Posa-ho dins del motlle a utlitzar, prèviament untat amb mantega si no és de silicona.
  4. Pela les dues pomes restants i talla-les a làmines, com a la foto, i cobreix la superfície del pastís.
  5. Cou-ho al forn a 180ºC a dalt i a baix amb aire durant 45min. o fins que, punxant el pastís amb un escuradents, surti sec. Sempre depen de cada forn.
  6. Desmotlla-ho un cop refredat i si vols, amb l'ajuda d'un pinzell, unta la superfície amb melmelada d'albercoc. (jo no ho faig mai)
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Normalment s'hi posa més sucre però a nosaltres ens agrada així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada