dimecres, 10 de juliol del 2019

Empanada de bolets

Per fi puc publicar aquesta recepta que des del mes de novembre que tenia penjada per falta de temps!
Aquest farcit el faig servir tant per fer canelons com empanades o vol au vents, de fet tots els farcits tenen moltes opcions, la base és la mateixa, només canvia l'envoltori :) 
El meu sogre és boletaire i sempre ens dóna molts kg de bolets quan és temporada, tants que els podem repartir amb els meus pares i les meves germanes, ens fem un fart de menjar bolets i sovint et quedes curta d'idees. Són un bon acompanyament i es poden posar en amanides, en rostits, en truites, tal qual en carpaccio, al forn, i un llarg etcètera que no acabaríem mai. Doncs gràcies a la natura, que sempre ens proporciona allò que necessitem a cada estació, i al meu sogre que coneix molt bé el bosc, podem treure auqesta recepta de bolets. Salut!





Ingredients

  1. 4 cebes tendres tallades fines
  2. 1kg de barreja de bolets
  3. 50gr farina
  4. 250ml llet
  5. 50ml vi ranci
  6. 25gr mantega
  7. Beixamel
  8. Sal i Oli
Elaboració
  1. Ofegar les cebes amb mantega i oli
  2. Afegir els bolets a foc viu i coure'ls a consciència. 
  3. Quan estiguin ben cuits, que hagin absorvit tota l'aigua, afegir la farina i remenar bé que s'integrin tots els ingredients.
  4. Afegir el vi ranci i quan bulli incorporar la llet per tal de fer una beixamel. Ha de quedar una mescla consistent.
  5. Ja tenim el farcit fet! Ara només s'ha de deixar refredar una mica i farcir el què es vulgui, ja sigui massa brisa, vol au vent, canelons, etc. Queda bé a tot arreu!
  6. Acabar de muntar el menú com es vulgui, si escolliu fer un vol au vent, només hi heu posar una mica de formatge al damunt i al forn, etc.
Ja ho tenim llest per menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada