dijous, 7 de març del 2019

Sacristain

L'estiu de l'any passat vam anar al sud de França i com no, vam degustar els dolços que tan bons fan. Doncs aquest ens va captivar, era cruixent, saciant i amb un gust boníssim. Aixi que vaig començar a buscar per internet la recepta, no me la podia perdre! Em va sorprendre lo fàcil que és per poder fer a casa, a més a més, és ideal per fer amb canalla, s'ho passen genial pinzellant la pasta de full i tirant-h'hi tots els ingredients per sobre. Així que aquí us la deixo, esperant que la podeu fer ben aviat a casa vostra. Un plaer pels sentits... nyam! 

Ingredients

  • 1 placa de pasta de full
  • Ametlles laminades crues
  • Ametlles en bastonets o en dauets crues 
  • Sucre moreno
  • 1 ou
Elaboració
  1. Escalfa el forn a 180ºC a dalt i a baix amb aire.
  2. Esten la pasta de full i pinta-la amb l'ou batut. Afegeix sucre al gust i els bastonets d'ametlles.
  3. Doble la pasta per la meitat, pel que et quedarà una mitja lluna (si la massa és rodona). Passa-hi el rodet per sobre que quedi tot ben premsat i enganxat.
  4. Torna a pintar la massa amb l'ou batut, afegeix sucre al gust i les ametlles laminades. Passa-hi el rodet altre cop que quedi tot ben enganxat a la massa.
  5. Talla-ho amb rectangles petits i enrosca'ls com si escorréssis una tovallola xopa, és a dir, enrosca'ls desde cada extrem.
  6. Afegeix, altre cop, ametlles laminades al damunt i fes una lleu pressió perquè quedin ben enganxades.
  7. Posa-ho a la reixa del forn, protegida per paper sulfuritzant o una fulla de silicona i cou-ho 15-20min, depen del forn.
  8. Un cop cuit i fred, decorar-ho amb sucre glacé.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada