dijous, 20 de setembre del 2018

Coca de moniato

Quina gana em ve quan veig aquesta coca... m'agrada treballar amb la massa brisa perquè pots fer mil invents i tots queden perfectes, dolços i salats són ben rebuts! 
Aquesta recepta és tan senzilla i ràpida que trigo més en escriure la recepta que en fer-la, així que ja saps, a la cuina hi falta gent! Salut!



Ingredients

  • 1 Massa brisa
  • 1 Moniato
  • 1 1/2 Ceba 
  • Sucre moreno al gust
  • Formatge feta
  • Bacon
  • Romaní
Elaboració
  1. Primer de tot s'ha de fer la ceba caramel·litzada. Es talla la ceba a juliana i es posa en una paella calenta sense oli. S'hi afegeix una mica de sal perquè deixi anar tota l'aigua i quan es comenci a enganxar, ja s'hi pot tirar el sucre. Un cop hagi absorvit tot el suc, ja estarà llesta. Compte no se us cremi!
  2. Mentrestant, tallar i bullir el moniato. Amb 12-15min n'hi ha suficient. Reservar.
  3. Fregir una mica el bacon en una paella sense oli. El mateix greix del bacon us farà d'oli, no cal excedir-nos en greixos. Un cop mig fet, reservar-lo sobre paper de cuina perquè absorveixi l'oli sobrant.
  4. Escalfar el forn a 200ºC a dalt i a baix.
  5. Agafar la massa i tallar-la en 2 rectangles. 
  6. Posar a la base la ceba caramel·litzada, al damunt el moniato tallat a quadradets, a continuació el bacon i el formatge feta, també tallat a quadradets. I per últim, posar-hi el romaní.
  7. Coure-ho a 180ºCduant 15-20min.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: En comptes de bacon hi podeu posar tomàquet sec, prèviament hidratat i talladet menut, queda boníssim. I en comptes de moniato hi pot anar patata també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada