dimecres, 10 d’octubre del 2018

Croquetes de bledes

El meu sogre té un bon hort i sempre em dóna de tot i més, tantes coses que inclús ni em caben a la nevera i de vegades has d'improvitzar què fer per no menjar sempre lo mateix i de la mateixa manera. Doncs aquesta vegada em va donar bledes, que no ens apassionen, així que vaig pensar en fer-ne croquetes així ens ho menjaríem tots. Les croquetes és una bona aposta per la canalla i també pels grans, per què negar-ho? :)
Doncs aquí la teniu, és molt senzilla, com totes les croquetes. Espero que us aprofitin!
Salut!





Ingredients

  • Bledes 
  • 1/2 ceba 
  • 1 pebrot verd
  • 1 poma
  • 3c.s. farina
  • Llet de civada (o la que preferiu)
  • Nou moscada
  • Orenga
  • Ou, pa ratllat i farina
  • Sal, pebre negre i oli

Elaboració
  1. Preparem les bledes, les netegem i les tallem petites tot retirant el tronc del mig.
  2. Les coem en una paella amb oli. Salpebrem.
  3. En una altre paella hi fem un sofregit de ceba i pebrot, tot tallat ben petit. Salar i conimentar amb orenga o amb l'herba que més us agradi.
  4. Un cop estigui gairebé llest el sofregit, afegir-hi la poma tallada a quadradets, remenar que s'integrin bé tots els ingredients, tapar i deixar coure a foc baix fins que la poma estigui ben caramel·litzada.
  5. Afegir-hi les bledes, remenar i incorporar la farina, remenar bé i quan la farina estigui una mica torradeta, afegir-hi la llet mica en mica i nou moscada al gust, fins a obtenir una beixamel densa.
  6. Deixar reposar la massa mínim un parell d'hores a la nevera.
  7. Formar les croquetes agafant un tros de massa i donar-li forma de croqueta. Passar-ho per farina, ou batut i pa ratllat.
  8. Fregir les croquetes en una fregidora. 
  9. Quan estiguin cuites posar-les en un plat amb paper absorvent per enretirar l'oli sobrant.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: La poma la podeu posar ratllada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada