dilluns, 29 de desembre del 2014

Croquetes casolanes de pollastre a l'ast amb formatge

L'altre dia vam tenir familia a dinar a casa, com que erem molta colla vam decidir de comprar menjar fet per no passar-me tot el rato a cuina i poder disfrutar dels convidats! Va sobrar bastant pollastre a l'ast i per no menjar-nos-el igual, la meva sogra em va donar la idea de fer-ne croquetes, així que aquí les teniu! Com una cosa tant fàcil pot arribar a ser tant bona! Salut!




Ingredients
  • 1/2 pollastre a l'ast
  • 1 ceba petita
  • 40gr Mantega
  • 1/2l de llet
  • 50gr de farina
  • Nou moscada al gust
  • Formatge parmesà
  • 1 ou ecològic, pa ratllat
Elaboració
  1. Picar la ceba ben menuda o inclús passar-la pel minipimer.
  2. Posar la mantega en una paella, un cop fosa, incorporar la ceba i deixar que es cogui a poc a poc.
  3. Mentrestant, escalfar la llet en un cassó. Salar i condimentar amb nou moscada al gust.
  4. Treure-li la pell al pollastre, esmicular-lo i passar-lo pel robot de cuina perquè quedi amb textura de carn picada.
  5. Es tracta de fer una beixamel de ceba, així que un cop la ceba està cuita, incorporar la farina i barrejar-ho uniformement amb les varilles manuals.
  6. Afegir la llet bullent a la ceba i seguir barrejant amb les varilles.
  7. Un cop la beixamel està gairebé feta, afegir parmesà ratllat al gust i el pollastre.
  8. Barrejar bé, treure-ho del foc i estendre-ho en una safata perquè es refredi. Posar-ho a la nevera 2h mínim o tota la nit (com és el meu cas)
  9. Muntar les croquetes. Agafar una porció de la massa, donar-li forma de croqueta. Passar-la per l'ou batut i tot seguit pel pa ratllat.
  10. Coure-ho en una paella amb abundant oli calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Els fregits sempre s'han d'acompanyar amb una mica d'amanida, amb raves... per purificar.
La massa és bona que reposi, si pot ser tota una nit, millor, així a l'hora de fer les croquetes será més fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada