dilluns, 29 de desembre del 2014

Galetes de fruits secs

Quan estic de vacances sempre miro de fer cosetes que fa temps que no faig i que tinc ganes de fer. Aquest cop m'he decantat per un dolç molt fàcil que agrada tant a grans com a petits. Una mescla entre salat i dolç que se't fon a la boca. No us podeu perdre aquesta galeta tan fàcil que es pot fer com més us agradi. Aquí teniu una idea més pel vostre receptari. Salut!




Ingredients
  • Pasta de full rectangular o massa brisa
  • Mescla de fruits secs
  • Fruites seques deshidratades (gerds, dàtils, figues, orellanes...)
  • Gotes de xocolata per fondre
  • 1 c.s. mantega
  • Mel

Elaboració
  1. Picar els fruits secs i les fruites deshidratades amb el robot de cuinar o tallar-los ben menuts amb un ganivet.
  2. Punxar amb una forquilla la pasta de full i untar-la amb la mantega fosa.
  3. Posar els fruits secs, les fruites deshidratades i unes quantes gotes de xocolata sobre la massa i enrotllar-la cuidadosament mentre s'apreta perquè quedi tot ben enganxat.
  4. Un cop el cilindre fet, es guarda una horeta a la nevera.
  5. Pre-escalfar el forn a 200ºC a dalt i a baix.
  6. Es treu de la nevera i es talla a rodanxes una mica gruixudes.
  7. Es forra la safata del forn amb paper de forn i es posen les rodanxes a sobre.
  8. Es desfà una mica de mel al micrones i s'hi unten les rodanxes.
  9. Coure-ho al forn a 180ºC a dalt i a baix amb aire durant 15min. A mitja cocció es poden girar i tornar a untar amb mel.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Sempre es pot farcir del que més us agradi i fer la forma que més ganes tingueu. Amb la pasta de full es poden fer mil coses, tant dolces com salades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada