Ha arribat la calor, i amb ella les receptes refrescants; amanides, tabulés, sopes fredes, i un llarg etcètera.
Doncs aquí hi teniu l'amanida Malaguenya, tan versàtil que us sorprendrà. La mescla dels diferents ingredients la fa exquisita i alhora ben refrescant. Una recepeta que pot ser de reaprofitament, ja que s'utilitzen patates bullides. Una amanida que no us deixarà indiferents, paraula.
També és típica fer-la amb tonyina, que no l'he provada, o també hi ha qui hi afegeix pebrot verd o pebre vermell dolç fumat. Contra gustos no hi ha res escrit, oi?
Us animo que la proveu de fer, segur que repetireu! Salut!
Ingredients
- Patata bullida amb pela, ja freda
- 1 taronja
- 1 ou dur, també fred
- 1/2 ceba tallada a juliana
- Bacallà esqueixat
- Olives
- Oli d'oliva
- Pebre vermell dolç
- Pelar i tallar la patata a rodanxes i després en 4 trossos, o deixar-la a rodanxes.
- Pelar la taronja i tallar-la, també, a rodanxes i en 4 trossos o deixar-la a rodanxes.
- Posar la patata a la base del plat, condimentar amb pebre vermell dolç i un bon raig d'oli.
- Al damunt posar-hi la taronja, tot seguit el bacallà i més oli.
- Ja per acabar, posar-hi la ceba, l'ou dur i les olives escollides. Amanir amb un altre raig d'oli d'oliva.
- Deixar-ho a la nevera una bona estona, que s'amassari i es barregin tots els sucs i gustos.
- Servir ben fred.
Ja ho tenim llest per menjar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada