diumenge, 4 de gener del 2015

Arròs amb seità

Feia molts dies que no menjava seità i em venia de gust menjar quelcom que no fos molt elaborat, ja que els excessos dels dies de festa t'acaben passant factura, i quan més aviat es torni a la rutina alimentària molt millor, el cos ho agraeix. Una recepta que es pot fer de mil maneres, aquí teniu la meva. Salut!




Ingredients per a dues persones
  • 120gr d'arròs
  • 4 espàrregs verds
  • 1/2 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 poma Golden
  • Seità de farina d'espelta
  • Herbes provençals
  • Nous
  • 150ml crema de llet
  • Sal, Oli

Elaboració
  1. Coure l'arròs en una olla amb aigua bullent durant 18min. Salar al gust.
  2. Mentrestant, preparar les hortalisses. Tallar-les a quadradets; la ceba la tallarem com més petita millor i els espàrregs, deixarem la punta llarga.
  3. Fregir lleugerament les hortalisses en una paella, que quedin al dente.
  4. Afegir el seità, també tallat a quadradets, i les nous. Condimentar amb herbes provençals.
  5. Tallar la poma a quadradets i afegir-la a l'últim moment, just abans d'incorporar la crema de llet.
  6. Deixar que la crema de llet redueixi una mica. Afegir l'arròs ja cuit i donar-hi 4 voltes que es barregin bé tots els ingredients.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: A mi m'agrada que les hortalisses quedin al dente, així quan t'ho menges notes el sabor de cada ingredient a la boca. La poma l'he posat just perquè s'esclafi una mica, no està cuita, en aquest plat m'agrada la textura cruixent de la poma.
Les herbes provençals lliguen molt amb el seità.
S'hi poden posar les hortalisses que vulgueu, les que tingueu per casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada