dimarts, 26 d’agost del 2014

Ous al plat amb mango


Era tard i no tenia gaires ganes de cuinar ni pensar què fer un divendres al vespre després d’un dia intens, així que vaig obrir la nevera (que per sort no està mai buida) i vaig veure ous de les nostres gallines, hortalisses de l’hort del sogre i un mango que encara no havia encetat. El mango m’encanta, però no sé mai què fer-hi, així que vaig fer una mescla pensant en no haver de netejar gaire, després de fer el sopar. És un plat saludable i molt molt ràpid de fer, així que, a què espereu? Engegueu el forn! ;) Salut!



Ingredients
  • 2 ous ecològics
  • Hortalisses que tinguis per casa
  • Bacon fumat
  • Formatge emmental ratllat
  • Mango
  • Tomàquet ecològic
  • Alfàbrega
  • Sal
  • Oli d'oliva

Elaboració
  1. Tallar el tomàquet a quadradets i macerar-lo amb alfàbrega, sal i oli, dins d’un bol.
  2. Tallar les hortalisses al gust, jo he utilitzat pebrot verd i carbassó.
  3. Escalfar el forn a 180ºC.
  4. Fregir lleugerament el bacon, sense oli.
  5. Afegir les hortalisses i saltejar durant 5min, que quedin cruixents, no estem buscant un sofregit de molta estona sinó un saltejat.
  6. Retirar i posar la mescla sobre un paper absorbent, per retirar l’accés de grassa.
  7. Posar aquesta mescla i una mica de mango talladet al voltant d’un plat fondo amb una mica de formatge per sobre. Al centre, posar-hi dos ous.
  8. Posar-ho al forn, a dalt i a baix amb la porta entreoberta. Passats 10min., quan la clara estigui cuita, treure-ho. No esperar més, sinó es couran els rovells, que no interessa.
  9. Un cop tret del forn, posar-hi els trossets de tomàquet macerats per sobre.
  10. Servir ben calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: També es pot marcar el mango a la paella o caramel·litzar-lo amb una mica de sucre. Tradicionalment, aquest plat es fa amb un sofregit de ceba i tomàquet, bacon i pèsols, però el podeu fer amb el que tingueu. És molt bo, fa patxoca i entra pels ulls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada