diumenge, 31 d’agost de 2014

Amanida de llenties a la menta

Aquí va una altra de llenties, és un llegum que es pot convinar de mil maneres, i es poden consumir tant fredes com calentes, en aquest cas, i sent l'estiu, el que ve més de gust són plats freds, heus aquí un plat refrescant i ple de vitamines. Salut!






Ingredients
  • Llenties pardines
  • 2 Claus d'olor
  • 1/2 Ceba
  • Farigola, llorer i romaní sec
  • Enciam
  • Tomàquet ecològic
  • Mescla d'algues
  • Formatge feta
  • Pera Llimonera
  • Olives
  • Nous i Ametlles
  • Menta
  • Vinagreta de fruits del bosc
Elaboració
  1. Posar les llenties a estovar un parell d'hores amb aigua freda i bicarbonat.
  2. En un cassó, bullir aigua mentre es punxa mitja ceba amb dos claus d'olor. Posar-ho al cassó juntament amb una branqueta de romaní, una de farigola i una fulla de llorer.
  3. Escórrer molt bé les llenties amb aigua freda i posar-les dins del cassó. Bullir durant 25min. o fins que les llenties siguin cuites. Un cop fredes, posar-les a la nevera.
  4. Mentrestant, preparar l'enciam i fer la vinagreta; en un morter es posen 3 cullerades d'oli d'oliva i una de vinagre de mores o de jerez, una mica de sal i pebre i una cullerada de melmelada de fruits del bosc. Remenar fins que quedi tot ben mesclat.
  5. Preparar la resta de productes; tallar el tomàquet, tallar les fulles de menta ben petites, hidratar les algues amb aigua freda, pelar i tallar la pera al gust i preparar els fruits secs.
  6. En un bol, posar l'enciam i amanir-lo amb la vinagreta, barrejar bé.
  7. Tot seguit, posar-hi els ingredients que hem preparat. Deixar refredar una estona més a la nevera i servir.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Les llenties es poden coure un dia abans.
La mescla d'algues es pot trobar a qualsevol botiga de dietètica, contenen molts minerals.
En comptes d'una vinagreta, també es pot amanir amb: suc de llimona + menta picada + oli, encara és més refrescant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada