dimarts, 21 de febrer del 2017

Quiche de ceba caramel·litzada, porros i bacon

Feia dies que no penjava res i ja en tenia ganes. Aquesta vegada una de gluten i carnívora, ja que hi ha massa brisa i bacon. Les quiches són tan sofertes, fàcils, econòmiques i ràpides que no us podeu perdre de provar-ne una, com una cosa tan senzilla pot ser tan gustosa. Bé, això va a gustos, ja sabeu que contra gustos no hi ha res escrit, doncs a mi m'encanten les quiches :)
No m'enrotllo més, sabeu que les podeu farcir del que tingueu per casa, de restes d'altres àpats, etc... Doncs vinga, a provar coses noves. Salut!



Ingredients
  • Massa brisa
  • 1 ceba a juliana
  • 1-2c.s. sucre moreno
  • 2 porros petits tallats a rodanxes
  • bacon
  • 2 ous
  • 200ml crema de llet
  • Sal, nou moscada, orenga
  • Parmesà

Elaboració
  1. Fer la ceba caramel·litzada posant la ceba amb una mica de sal en una paella, sense grassa, un cop es comenci a enganxar i hagi canviat de color, afegir el sucre al gust i deixar-ho caramel·litzar una bona estona.
  2. Col·locar la massa en un motlle de silicona rodó (si no el teniu de silicona, unteu-lo amb mantega perquè no s'enganxi o poseu-hi paper de forn). Punxeu-lo i poseu-hi un pes al damunt. Jo hi poso el paper de forn que et ve amb la massa i cigrons. Coure-ho durant 10-12min.
  3. Mentrestant fregir els porros nets i tallats, en una paella amb una mica d'oli i sal.
  4. Afegir el bacon, donar 4 voltes i reservar.
  5. Batre els dos ous amb la crema de llet, una mica de sal i nou moscada recent ratllada.
  6. Un cop passats els 12min de la massa, treure-la del forn i farcir-la, primerament hi posarem la ceba i després el porro i el bacon. A continuació hi afegirem la mescla de la crema de llet, orenga al gust i una mica de parmesà recent ratllat.
  7. Posar-ho al forn uns 15min. aprox o fins que la crema de llet hagi quatllat.
Ja ho tenim llest per menjar

NOTA: He utilitzat una massa una mica més petita, pel que només he posat un ou i llet sencera en comptes de crema de llet.
Tan pot ser un primer plat com un segon. Jo les solo fer com a segon plat, a davant una crema o una amanida de fruites i fruits secs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada