dijous, 2 d’octubre del 2014

Quinoa amb hortalisses i oli d'ametlla

Altra vegada una recepta de quinoa, com que dóna tan de si, la pots fer de mil maneres. Aquest pseudocereal importat de Bolivia és una joia de los Andes que cal aprofitar. És molt fácil de coure, la resta és la imaginació de cadascú. Salut!






Ingerdients (2pax)
  • 120gr quinoa
  • 240ml aigua
  • 1 porro petit ecològic
  • Carbassó ecològic
  • 1/2 Poma
  • Espinacs
  • 1/2 Pastanaga
  • Panses
  • Ametlla torrada
  • Herbes provençals
  • 1 trosset d'all
  • Sal
  • Oli d'oliva verge
  • Julivert

Elaboració
  1. Fer una picadeta amb una mica d'all, ametlles, julivert i oli d'oliva. Deixar reposar.
  2. Posar a bullir l'aigua en un cassó mentre es neteja bé la quinoa en un colador.
  3. Un cop bulli, posar la quinoa a l'olla i coure-ho tapat durant 20min. que s'haurà begut tota l'aigua
  4. Mentrestant, tallar el porro i el carbassó al gust i posar les panses en remull.
  5. Saltejar les hortalisses i amanir-les amb una mica de sal, pebre i herbes provençals.
  6. Tallar els espinacs en juliana.
  7. Afegir la quinoa a les hortalisses, salar una mica i remenar bé i afegir els espinacs, les panses i la poma. Parar el foc i remenar una mica perquè s'integrin bé tots els ingredients.
  8. Amanir-ho amb la picadeta d'ametlla.
  9. Servir calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Com sempre, es poden utilitzar les hortalisses i verdures que es vulguin.
La picadeta és bona fer-la bastanta estona abans, també es pot fer de nous o avellana o una barreja de tots tres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada